BPost outsourcet 200 jobs naar India

Bpost zegt de contracten met verschillende Belgische it-bedrijven op en gaat zo’n tweehonderd jobs naar India outsourcen. Dat blijkt uit een personeelsmededeling die de Mediahuis-kranten konden inkijken. De vakbonden zijn furieus.

Op de Brusselse ict-afdeling van staatsbedrijf Bpost werken nu nog zowat vierhonderd mensen. De helft daarvan zijn zelfstandigen die werken via een bedrijf dat AGS heet. AGS zoekt voor elke specifieke job de geschikte informaticus bij Belgische it-ondernemingen of bij zelfstandige informatici. Hun contracten worden nu opgezegd en het werk wordt overgeheveld naar de Indische ondernemingen Infosys en Tata Consultancy.

Volgens it-directeur Nico Cools van Bpost moet de operatie kostenbesparend werken door minder leveranciers aan te trekken en moet het bedrijf zo ook verder in de richting van de digitale economie evolueren.

De vakbonden van Bpost reageren woedend op het bericht. ‘Een overheidsbedrijf dat zich een bod van 2,55 miljard euro op Post.nl kan veroorloven, maar tegelijk het grootste deel van zijn ict-departement uitbesteedt naar een lagelonenland, dat is voor ons de schaamte voorbij’, klinkt het in een personeelsmededeling.

De tweehonderd andere informatici die in vaste dienst zijn, behouden hun job, maar krijgen wel een heel ander takenpakket: zij zullen de betrokken Indiërs moeten opleiden en begeleiden. De vakbond ACV spreekt ook daar van een totaal respectloze houding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik werk in de IT en heb regelmatig te maken met Support uit Indie.
En het ligt misschien niet aan hen, maar ze veroorzaken zoveel meer problemen dan een in-house afdeling.

1. Ze kunnen niet ter plekke zijn en zijn dus nog altijd afhankelijk van on-hands mensen ter locatie,
maar aangezien ze zoveel uur met ons verschillen mag je rekenen dat iemand uit zijn bed gebeld word of het heel traag zal opgelost worden via mail.

2. Communicatie en cultuursverschil.
Elke keer weer is ALLES super dringend ookal is het niet zo en ze willen absoluut geen verantwoordelijkheid nemen als je voor een belangerijke keuze staat die impact zou kunnen hebben.

Ik ben het eens dat het ongelofelijk is dat ze Zoveel geld willen uitgeven om een bedrijf te kopen dat beter werkt dan die van henzelf, maar dan wilt besparen op 200 contracten (400 als ze niemand vast in dienst hadden durf ik te wedden).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-13T11:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.