Vattenfall besteedt applicatiediensten uit aan TCS

Het Zweedse nutsconcern Vattenfall, waartoe ook het Nederlandse Nuon behoort, heeft een meerjarige uitbestedingsovereenkomst gesloten met Tata Consultancy Services (TCS). De Indiase ict-dienstverlener wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van een groot aantal applicaties. Het betreft it-diensten voor activiteiten in onder meer Zweden, Nederland en Duitsland.

Met het aantrekken van TCS wil het energiebedrijf het applicatielandschap versimpelen en vernieuwen. Dit moet ook zorgen voor een soepeler bedrijfsvoering. Het Zweedse staatsbedrijf heeft internationaal de nodige verspreide activiteiten, waarbij de nu nog complexe it-omgeving het snel doorvoeren van maatregelen weleens in de weg staat.

TCS claimt zo'n 8.500 man met verstand van zaken over de nutssector in dienst te hebben. Het Indiase bedrijf gaat  Vattenfall ondersteunen bij het meedenken en ontwikkelen van nieuwe digitale oplossingen voor klanten.  

Of er it-personeel van Vattenfall (en dus ook Nuon) overgaat naar TCS is nog niet bekend. In 2015 sloot het Zweedse nutsbedrijf ook al een uitbestedingscontract met CSC en AT&T, maar toen voor het werkplekbeheer en netwerkdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-04T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.