Wipro en Alight Solutions sluiten miljardendeal

Contract ondertekenen

Het Indische Wipro Solutions heeft zijn grootste it outsourcing-contract uit zijn geschiedenis op zak. Het bedrijf mag de komende tien jaar diensten en oplossingen gaan leveren aan het Amerikaanse Alight Solutions. Het contract is 1,5 miljard dollar waard.

Terwijl de meeste it outsourcing-overeenkomsten almaar kleiner worden (zowel in duur als waarde) haalt Wipro het grootste contract uit zijn bestaan binnen bij het Amerikaanse Alight. De tienjarige overeenkomst verzekert Wipro van minstens 150 miljoen dollar aan inkomsten per jaar. Alight is een hr-dienstverlener die administratieve taken op zich neemt. Het bedrijf heeft zo’n 22.000 mensen in dienst.

‘We zijn verheugd dat we voor de lange termijn door Alight zijn gekozen als hun strategische partner voor hun bedrijfstransformatie en in het brengen van digitale ervaringen naar medewerkers en werkgevers wereldwijd’, zegt Wipro-ceo Abidali Z. Neemuchwala. ‘Dit getuigt van de capaciteiten die we hebben opgebouwd middels onze strategische investeringen in Wipro Digital, cloudplatformen en het cognitieve platform Wipro Holmes. We zullen deze expertise inzetten voor het digitaliseren en moderniseren van Alights kern in platformen, technologieën en activiteiten.’

Ook Wipro’s aartsrivaal Tata Consulting Services kon dit jaar al met verschillende van zulke megacontracten uitpakken, onder meer met Transamerica Life Insurance, een onderdeel van het Nederlanse Aegon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-17T13:11:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.