Aegon sluit 15-jarig contract met Atos in Engeland

Aegon UK gaat zijn bestaande samenwerking met Atos uitbreiden met een vijftienjarig contract voor het beheer en de administratie van niet-standaard polissen. De verzekeraar wil via de uitbesteding op de kosten besparen. Ook moet de overeenkomst de dienstverlening aan 1,4 miljoen klanten met uiteenlopende polissen verbeteren. Zo'n achthonderd man stappen over van Aegon UK naar Atos.

Aegon splitste drie jaar geleden zijn Engelse activiteiten in twee takken: Digital Solutions (DS) en Existing Business (EB). DS is een standaardplatform voor digitale oplossingen terwijl EB bestaat uit een waaier van oplossingen die in de afgelopen veertig jaar voor individuele klanten en klantgroepen zijn ontwikkeld op het vlak van pensioenen en levens- en kapitaalverzekeringen.

Atos verzorgt al sinds 2016 de dienstverlening en administratie voor vijfhonderdduizend Aegon-klanten met een inkomensverzekering in het Verenigd Koninkrijk. Daar komt nu dus de verwerking van de EB-tak bij. De vernieuwde samenwerking gaat naar verwachting medio 2019 van start.

Om de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen, blijven de teams die nu al de bestaande portefeuille ondersteunen, vanuit Edinburgh werken. Doel is uiteindelijk om in de Schotse hoofdstad een kenniscentrum te creëren voor het beheer van levensverzekeringen en pensioenen.

Kostenbesparing

De overeenkomst moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing voor Aegon van ongeveer tien miljoen Britse pond, na verloop van tijd oplopend tot dertig miljoen Britse pond. Wel boekt de financiële dienstverlener de komende drie jaar een transitiesom van in totaal 130 miljoen pond af. Dat geldt, is bedoeld om de dienstverlening aan de EB-klanten te moderniseren.

Aegon UK blijft de administratie en het beheer doen van alle polissen en financiële plannen die lopen via een van de platforms in Aegon Retirement Choices, Aegon Platform (voorheen Cofunds en Investor Portfolio Service), TargetPlan (voorheen BlackRock), Aegon One Retirement, Retiready en het bijbehorende Institutional platform. Deze diensten vallen buiten deze aankondiging.

Een woordvoerder van Aegon Nederland laat weten dat er geen plannen zijn voor grootschalige uitbesteding van de verwerking en het beheer van traditionele polissen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-04T16:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.