AFM besteedt ict uit aan Cegeka

Deal handen schudden overname

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft na een aanbesteding gekozen voor Cegeka. De Belgische automatiseerder neemt een groot deel van de ict over van de Nederlandse gedragstoezichthouder op de financiële markten. Vijftien medewerkers maken de overstap naar Cegeka.

De vierjarige overeenkomst gaat in op 1 juni. Het contract kan nog met tweemaal met een jaar worden verlengd. De waarde is van het miljoenencontract is niet bekendgemaakt. Cegeka heeft al de nodige ervaring in de Nederlandse financiële wereld. Daarbij richt het zich op de middelgrote en kleinere instellingen.

De Belgische ict-dienstverlener gaat voor de AFM een nieuwe datacenterinfrastructuur opzetten. Daarnaast levert het bedrijf applicatie-, werkplek en it-beveiligingsdiensten en een servicedesk. De AFM-medewerkers gaan werken met een Microsoft 365-omgeving. Cegeka gaat verder nog de crm (customer relationship management)-toepassingen van de AFM doorontwikkelen.

Datagedreven en pentesten

De toezichthouder verwacht dat met de uitbesteding van de ict aan een specialist, er sneller kan worden gemoderniseerd en geïnnoveerd. De AFM wil in 2022 een zogeheten datagedreven organisatie zijn, dat wil in haar geval zeggen dat voor het financieel toezicht op brede schaal datamanagementoplossingen worden gebruikt. Daarvoor moeten wel de ict-voorzieningen op orde zijn. In een eerdere aanbesteding selecteerde de AFM MI Company, Sogeti, Cmotions en Deltiq in verschillende datamanagementrollen.

Bij de AFM loopt nu nog een tender voor het selecteren van een ict-specialist die penetratietesten kan uitvoeren. Het gaat op pentesten voor de it-infrastructuur (on premise) en de Microsoft Azure-cloud-omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-18T10:52:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.