Het overnemen van een andere it-dienstverlener om zo het personeelsbestand aan te vullen, ziet zij niet snel gebeuren. Dat klinkt op papier opportuun maar het succesvol integreren van zo'n 'mensenbusiness' in de bestaande organisatie is vaak lastig, stelt zij. 'Wij gaan wel overnames doen maar dan specifiek voor een bepaalde technologie of oplossing, ter aanvulling op onze businessproposities.'
Groot verschil
Volgens topman Jo Maes blijft de vraag naar it-diensten onveranderd hoog. Dat resulteert in goede omzet- en winstcijfers in de eerste drie maanden van dit jaar. Wel valt het grote verschil tussen de Nederlandse prestaties en die van België/Luxemburg op.
In Nederland steeg de omzet met 1,1 procent naar 65 miljoen euro. Hier heeft Ordina nog steeds last van het wegvallen van een aantal grote overheidscontracten, al wordt dit gecompenseerd door een groeiende omzet van de zogeheten high-performanceteams (met een multidisciplinaire, agile aanpak) en vanuit het domein cybersecurity & compliance.
In België/Luxemburg steeg de omzet flink: met 10,5 procent naar 35,3 miljoen euro. Deze groei werd gedreven door de high performance teams, cybersecurity & compliance en de business platforms (SAP-platform, werkplekdiensten en applicatie-levenscyclusmanagement). Momenteel zijn er 112 high-performanceteams actief bij klanten in Nederland, België en Luxemburg.
Plussen
In algemene zin zag Ordina de opbrengsten vooral toenemen uit de publieke sector en bij de zorgverzekeraars, de farmaceutische industrie en de nutssector. Ook de activiteiten voor het financiële wezen toonden, na krimp vorig jaar, een plus.
Verdeeld over de drie kernmarkten overheid, financiële dienstverlening en industrie geeft dat het volgende plaatje: de omzet bij overheidsklanten groeide met 7,6 procent naar 41,8 miljoen euro, die van de financiële dienstverlening steeg met 1,5 procent naar 26,2 miljoen euro en die op de industriemarkt nam met 2,1 procent toe tot 32,3 miljoen euro.
Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn: