Claranet neemt Portugese Bizdirect over

Dit artikel delen:
Partners handen

Het Britse Claranet, gespecialiseerd in cloud, security en workplace-oplossingen, neemt de Portugese it-integrator Bizdirect over. Bizdirect is de zesde overname door Claranet in Portugal sinds 2014 en de op een na grootste. Na de overname wil Claranet de organische groei van de afgelopen jaren verder versnellen.

Claranet neemt Bizdirect volledig over van de voormalige aandeelhouders Sonae IM, Aitec en Banco BPI. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van Claranet op de Portugese markt, die bestaat uit het inlijven van bedrijven met complementaire diensten. Organische groei moet komen van technologie met hoge toegevoegde waarde.

Bizdirect is de grootste Microsoft Dynamics 365-partner in Portugal en zal volledig binnen Claranet worden geïntegreerd. Claranet wordt zo de groot it-dienstenverlener van Portugal. Bizdirect heeft in 2014 ook een eigen ‘Competence Center’ ontwikkeld dat een oplossing biedt voor de schaarste aan gespecialiseerde specialisten in crm-oplossingen en digitale diensten. Dit center voor de lokale en de Europese markt en biedt klanten capaciteit om projecten te ontwikkelen.

Claranet werd in 1996 in Londen opgericht als internet service provider. Gaandeweg breidde het bedrijf zijn portfolio uit met netwerkdiensten, cloudoplossingen, security en consultancy. Het draait zo’n vijfhonderd miljoen euro omzet en is actief in heel West-Europa, de Verenigde Staten en Brazilië. In totaal werken er meer dan 2.500 mensen in 24 vestigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-19T14:44:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.