Agfa-Gevaert outsourcet it-activiteiten aan Atos

Agfa-Gevaert gaat zijn activiteiten rond informatie- en communicatiediensten aan Atos uitbesteden. Het bedrijf hoopt daarmee de efficiëntie op te krikken.

‘Als onderdeel van ons lopende transformatieprogramma, streven we naar het uitbouwen van een eenvoudige, wendbare en toekomstgerichte digitale organisatie’, zegt Pascal Juéry, ceo van Agfa-Gevaert. ‘Dankzij de samenwerking kunnen we ons concentreren op onze klanten en de evolutie van ons portfolio, terwijl we voor onze it- oplossingen en -ontwikkelingen vertrouwen op een partner.’ 

Volgens Juéry is voor Atos gekozen omwille van diens ‘kwaliteitsstandaarden en technische vaardigheden’. Bovendien past ook de bedrijfscultuur bij de mensen en manier van werken van Agfa-Gevaert. 

Ongeveer tweehonderd werknemers van Agfa-Gevaert, of meer dan driekwart van alle it'ers, maken de overstap naar Atos. Zo’n 120 van hen werken in België. Zij zullen bij Atos aan dezelfde arbeidsvoorwaarden aan de slag gaan als bij Agfa-Gevaert. 

Agfa-Gevaert bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2020 boekte de groep een omzet van 1,7 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-28T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.