Atos herstructureert personeelsbezetting

Het Franse it-dienstenbedrijf Atos Group zet zijn reorganisatie verder, en dat heeft ook invloed op de personeelsbezetting. Het lokale personeelsbestand lijkt eerder te worden afgebouwd, aanwervingen gebeuren vooral op offshore- en nearshore-locaties.

Uit de recente halfjaarcijfers blijkt dat Atos zijn omzet met 0,6 procent zag dalen tot ruim 5,6 miljard euro. De Franse it dienstverlener bevindt zich al langer in zwaar weer. In januari stuurde het al een winstwaarschuwing uit, in juni gaf het al aan te splitsen in twee aparte entiteiten.

Die splitsing in twee bedrijven moet het geplaagde Atos er op termijn weer bovenop helpen. Het it-concern bundelt zijn infrastructuuractiviteiten, een markt waar Atos het moeilijk heeft, in een entiteit (TFCo) die de handelsnaam Atos zal dragen. Dat deel daalde, op basis van de recente cijfers, qua omzet met 2,6 procent.

Het deel met de data- en applicatie-activiteiten krijgt de handelsnaam Evidian mee, en moet volgens de aankondiging tijdens de presentatie van de jaarcijfers binnenkort ook flinke groei (lees dubbele cijfers) kunnen voorleggen. Al is hier ook werk aan de winkel, want op basis van die recente cijfers groeide de omzet van Evidian met 2 procent.

Personeelsverschuiving

De omstandigheden bij Atos Group hebben ook invloed op het personeelsbestand. In de presentatie van zijn financiële cijfers meldt Atos dat in de eerste helft van dit jaar ruim 12.000 medewerkers het bedrijf hebben verlaten.

Er zijn wel 16.000 nieuwe werknemers bijgekomen, al gebeurt dat voornamelijk op offshore- en nearshore-locaties. Het document maakt ook melding van ruim 1.400 medewerkers die werden ontslagen of overgeplaatst. Of hoe er bij de internationale Atos Group wel sprake is van enige turbulentie.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-03T11:49:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.