It-detacheerder HeadFirst groeit fors

It-detacheerder HeadFirst Group zag de omzet (bruto facturatiewaarde) over 2022 met zeshonderd miljoen groeien tot ruim 2,2 miljard euro. Dat betekent een groei van 38 procent. De organische groei bedroeg ruim vierhonderd miljoen euro, de rest van de groei was het gevolg van overnames.

Vorig jaar waren dat de Belgische personeelsmakelaar ProUnity (ict-freelancers), StarApple (it-talent)en StackOps, online-recruitmentplatform OpenTalent en het platform voor freelance-diensten ZZP365. De brutowinst bedroeg 63 miljoen euro. Dit jaar zet het bedrijf zijn strategie voort, waarbij digitalisering en internationaal groeien twee belangrijke pijlers zijn. Onlangs kwam de Amsterdamse investeerder Ice Lake Capital aan boord om de expansie te versnellen. Kartesia was al langer financieringspartner. Marion van Happen, ceo bij HeadFirst Group, spreekt van een succesvol jaar. ‘De nieuwe merken in onze groep hebben hun plek gevonden,’ zegt ze.

HeadFirst wil de digitale transformatie dit jaar versnellen. Door slim gebruik van automatisering en ai moet een volledig gedigitaliseerd end-to-end-proces van ‘sourcing’, ‘matching’, contractering en betaling ontstaan. HeadFirst is in 2017 op een groeipad gekomen door een fusie met Source. Een jaar later kwamen daar Myler en Staffing Management Services bij. In 2020 volgde de fusie met Between Staffing Group. In 2012 trad Sterksen (recruiter) toe. Eind vorig jaar had HeadFirst 27.500 professionals gedetacheerd bij zijn klanten. Doel is om in 2025 uit te groeien tot een leidend internationaal platform. HeadFirst verwacht dat het tekort aan professionals blijft bestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-02T09:49:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.