Cegeka koopt Amerikaans CTG voor 155 miljoen euro

De Belgische it-speler Cegeka met hoofdzetel in Hasselt neemt het Amerikaanse CTG over voor 170 miljoen dollar, omgerekend bijna 155 miljoen euro. CTG haalde vorig jaar een omzet van 325 miljoen dollar, zo’n 296 miljoen euro.

Dankzij de overname van CTG zou de jaaromzet van Cegeka in 2024 fors boven de één miljard euro uitkomen. De Limburgers rekenen volgend jaar op 1,4 miljard euro, bijna een verdubbeling tegenover drie jaar geleden. Cegeka wordt een organisatie met ruim negenduizend werknemers verspreid over achttien verschillende landen.

Met de overname verstevigt Cegeka zijn positie in Europa maar met name in Noord-Amerika, India en Colombia. Ongeveer een derde van de omzet van CTG komt van it-services en technologie. Nadat de overname goedgekeurd is zal het bedrijf van de beurs in New York verdwijnen.

Op het eerste zicht is het vreemd dat een Belgische onderneming CTG met hoofdzetel in Buffalo, New York overneemt. De ceo en president van CTG is echter een Belg, Filip Gydé. Die werd eind 2018 de baas. Hij werkt al sinds 1990 voor CTG, dat al in 1966 werd opgericht.

CTG België stond vorig jaar voor een omzet van 53 miljoen euro en een winst van 3,2 miljoen euro. Het telt 414 medewerkers. Wereldwijd telt het vierduizend werknemers.

CTG kocht in 2015 de Belgische zorgdienstverlener Etrinity, in 2018 de Franse automatiseerder Soft Company, in 2019 het Luxemburgse it-bedrijf Tech-IT en in 2020 de Franse tester Stardust. Het bedrijf heeft ook in Groot-Brittannië een vestiging, maar in Nederland niet. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-09T14:30:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.