Managed hosting door True

FOD stimuleert digitaal betalen en factureren

 

Sinds begin december is er een verhoogde investeringsaftrek in digitale betalings- & facturatiesystemen. Op 2 december 2915 verscheen er hierover een Koninklijk Besluit.

De verhoogde investeringsaftrek komt neer op een fiscaal voordeel waarbij 13,5 procent van het geïnvesteerde bedrag van de belastbare winst wordt afgetrokken. Deze verhoogde investeringsaftrek is mogelijk vanaf aanslagjaar 2016 (inkomsten 2015) en geldt voor eenmanszaken en kleine vennootschappen. 

De beslissing van de federale regering heeft tot doel een toename van de investeringen van kmo’s in de domeinen van digitalisering van commerciële transacties en cybersecurity te ondersteunen. In aanmerking komen de digitale vaste activa die dienen voor de integratie en de exploitatie van digitale betalings- en factureringssystemen en de systemen die dienen voor de beveiliging van informatie- en communicatietechnologie. Zo wil de regering zelfstandigen en kmo’s nog beter ondersteunen om de digitale omslag te maken.

Op 10 augustus 2015 werd in deze optiek de verhoogde investeringsaftrek al uitgebreid tot digitale investeringen in de domeinen van de cyber-beveiliging en de elektronische handel.​

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5685763). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×