Cipal voegt drie vennoten toe

Dit artikel delen:

De intercommunale Cipal uit Geel breidt uit met drie nieuwe vennoten: gemeente Pittem, de stad Tielt en het OCMW van De Panne. Hiermee telt de vereniging nu 244 vennoten. Dat werd bekend gemaakt tijdens de algemene vergadering.

Waar Cipal in het verleden beken stond als softwareontwikkelaar voor de lokale besturen, transformeerde de intercommunale zich de voorbije jaren tot een ondersteuningscentrum inzake lokale e-government. De focus ligt op het begeleiden van lokale besturen in hun digitale transformatie.

Cipal-voorzitter Walter Schroons: 'De uitdagingen voor de lokale besturen zijn de komende jaren niet mals: de samensmelting van de gemeente en het OCMW, de fusies tussen gemeenten, de groeiende digitalisering onder impuls van het Vlaamse programma Vlaanderen Radicaal Digitaal. Dat er hier nood is aan extra begeleiding, valt af te leiden uit de vele vragen in de richting van de intercommunale.'

De intercommunale brengt de administratieve voor de gemeenten worden terug. Cipal heeft hiervoor midden 2015 een opdrachtencentrale in het leven geroepen waardoor besturen op een efficiënte manier software-aankopen kunnen doen. Wanneer openbare besturen via een opdrachtencentrale werken, hoeven zij zelf geen tijdrovende aankoopprocedures te lanceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-20T09:09:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.