Doccle past dienst aan Digital Act aan

Dit artikel delen:
bestand

Doccle, aanbieder van een interactief platform voor documenten, past zijn dienstverlening aan op de Digital Act. Dit wetsvoorstel geeft elektronische diensten en documenten dezelfde waarde als de papieren en fysieke tegenhangers. Doccle speelt hier op in door nu aangetekende digitale stukken te verzenden via het platform.

‘Deze nieuwe wet laat ons toe om de kracht van ons coöperatief ecosysteem en van onze gebruikersgemeenschap te benutten. Zowel particulieren als bedrijven kunnen voortaan deze dienst gebruiken. Voor particulieren is het gebruik volledig gratis; voor de bedrijven is de kost identiek aan die van een normale digitale zending’, vertelt Bram Lerouge, ceo van Doccle, dat de verdere evolutie van de Digital Act zal blijven opvolgen.

Digital Act

Het Parlement stemde op 7 juli 2016 in met het eerste deel van de 'Digital Act'. Deze reeks wetsvoorstellen kent elektronische documenten dezelfde juridische waarde toe als hun papieren tegenhangers. Dat betekent onder andere dat elektronische archivering nu legaal toegestaan is en dat de ongeveer 33 miljoen aangetekende zendingen die elk jaar in ons land verstuurd worden, voortaan via digitale weg kunnen plaatsvinden. De minister van de Digitale Agenda Alexander De Croo stuurt de 'Digital Act' aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-22T09:59:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.