18 miljoen euro voor ‘digital skills fund’

Dit artikel delen:
Euro

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) trekt achttien miljoen euro uit voor een ‘digital skills fund’, een fonds voor opleiding in digitale vaardigheden voor de private sector.

Dat heeft De Croo maandagavond gezegd tijdens een panelgesprek over digitalisering op de nieuwjaarsreceptie van Voka, zo meldt het persagentschap Belga. De minister beloofde in de komende weken meer details te zullen geven over het fonds.

De Croo zei voorts ook dat waar vandaag ingezet wordt op ‘jobs, jobs, jobs’, er snel een ommezwaai zal komen naar ‘skills, skills, skills’. ‘Onder de waterlijn is een evolutie aan de gang, waarbij het Belgische kmo-weefsel zich aan het omvormen is van klassieke bedrijven naar gedigitaliseerde ondernemingen’, aldus de minister.

Ook arbeidsmarktexpert Jan Denys van Randstad beaamde dat ‘de uitdaging die nu in de verf gezet moet worden, die is dat mensen andere skills zullen moeten aanleren.’ Volgens De Croo moeten ‘de dingen die een machine nooit zal leren, onze sterktes worden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-10T09:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.