Overheid pompt twee miljoen in fintech-incubator

Eggsplore verandert naam naar B-Hive

Dit artikel delen:
Kapitaal

De bekende incubator Eggsplore krijgt twee miljoen euro overheidssteun om Brussel op de kaart te zetten als technologisch centrum voor de financiële sector. De naam van het platform verandert ook in B-Hive.

De financiële incubator Eggsplore gaat een versnelling hoger schakelen om van België en Brussel een financieel technologisch centrum te maken, zo meldt De Tijd. Zo komt er een kapitaalsverhoging waar ook de overheid twee miljoen euro insteekt en waardoor het werkingsbudget verdrievoudigd.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) was dan ook aanwezig bij de bekendmaking van de plannen in Londen. Hoeveel extra geld de bestaande partners ophoesten, is niet bekend. De naam van Eggsplore verandert in B-Hive en ook enkele nieuwe partners sluiten zich aan, onder meer Mastercard en AG Insurance.

Eggsplore werd iets meer dan een jaar geleden opgericht door Jurgen Ingels (ex-Clear2Pay) en Wim De Waele (ex-Iminds). Zij kregen daarbij al snel steun van enkele grootbanken en de financiële dienstverleners Swift en Euroclear. De bedoeling was om een reeks start-ups te creëren die ons land snel op de kaart zouden zetten als fintech-metropool. Onder meer bedrijfjes als Qover (verzekeringen op maat) en Swanest (het zoeken van een voordelige broker voor beleggingen) vonden er onderdak. Desondanks lijken die eerste ambities niet helemaal waargemaakt. In vergelijking met Londen, Scandinavië, Berlijn en Amsterdam blijft België nog veeleer een middenmoter in deze sector.

Naast de kapitaalsinjectie kondigde B-Hive ook aan dat het voortaan gaat samenwerken met de het Londense fintechplatform Innovate Finance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-10T15:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.