Rombit test digitale verkeersborden in Antwerpen

Dit artikel delen:
smart city

De stad Antwerpen gaat zijn klassieke parkeerverbodsborden vervangen door digitale exemplaren. Die krijgen elektronische schermpjes in plaats van een krijtbordje om de data op aan te geven. De technologie komt van bij Rombit.

Op de huidige borden die een parkeerverbod aangeven zit nog een klein krijtbordje gemonteerd waarop de data staan aangeven waarop het verbod geldt. Antwerpen gaat in het voorjaar tweehonderd nieuwe borden testen van de IoT-start-up Rombit. Die zijn uitgerust met kleine e-ink-schermpjes waarop de data en uren van opstand kunnen worden ingegeven. Ze zijn ook uitgerust met een gps-module zodat, bij diefstal, kunnen opgespoord worden.

In Gazet van Antwerpen geeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) ook aan dat hij de politiereglementen wil laten aanpassen, zodat mensen die een parkeerbord stelen, een boete kunnen krijgen. 'Parkeerborden stelen heeft geen zin, want we komen het bij je thuis ophalen. Dus doe het gewoon niet.'

De nieuwe borden kosten zo’n driehonderd euro per stuk. Als de testfase positief verloopt, zal Antwerpen later dit jaar 2500 van dit soorten borden in gebruik nemen. Op termijn is het de bedoeling om de informatie van de borden te koppelen naar bijvoorbeeld parkeer-apps. Het aanvragen van het bord verloopt via een app.

Rombit

De Antwerpse IoT-start up Rombit werd in 2014 verkozen tot 'Meest beloftevolle starter' door de werkgeversorganisatie Voka. Een jaar later bekroonde het blad Trends het bedrijf tot 'Starter van het Jaar'. Eerder dit jaar werd bekend dat serial entrepreneur Michel Akkermans (ex-Clear2Pay) zo’n tien miljoen euro in het bedrijf pompt. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-26T11:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.