Vasco helpt Sint-Truiden met mobiele identificatie

Dit artikel delen:

Documenten aanvragen bij stadsdiensten, meldingen doen, activiteiten opvolgen van lokale verenigingen,… In Sint-Truiden kan het voortaan via de stadsapp. Door een gegarandeerde koppeling met de eID verloopt het proces volledig veilig. De achterliggende technologie komt van bij Vasco.

Met de nieuwe app kunnen burgers onder meer vragen stellen aan het stadsbestuur of meldingen doen. Als ze daarbij hun elektronische identiteitskaart aan de app koppelen, kunnen ze ook heel eenvoudig officiële documenten aanvragen via de app, die ze nadien onmiddellijk in hun mailbox krijgen.

Vandaag kunnen onder andere attesten van woonst, leven, nationaliteit en gezinssamenstelling via de app aangevraagd worden. Binnenkort komen daar nog een heleboel andere documenten bij en zullen burgers ook via de app een afspraak kunnen maken met de stadsdiensten. De bedoeling is dat de Stadsapp op termijn evolueert naar een volwaardig digitaal alternatief voor de bestaande dienstverlening.

‘Daarnaast is het ook voor de individuele gebruikers mogelijk om met elkaar te communiceren’, aldus Eerste schepen Pascal Vossius. ‘Verder kunnen ook handelaars, verenigingen en zorgverstrekkers van de Stadsapp gebruik maken. Een bestelling plaatsen bij een winkelier, een tafel reserveren in een horecazaak, op de hoogte blijven van het nieuws van de lokale verenigingen, de wachtdiensten van artsen raadplegen,…het kan allemaal via de app.’

Security

De veiligheid van de app wordt gewaarborgd door het Mydigipass-platform van Vasco Data Security. Deze oplossing voor mobiele-app-authenticatie geeft de gebruiker de mogelijkheid om zich veilig aan te melden in een mobiele app of op een website door op een speciale knop te tikken of klikken. De Mydigipass-app wordt dan geopend en vraagt de gebruiker naar zijn pincode. Na validatie wordt de gebruiker automatisch naar de mobiele app of de website teruggestuurd. Het authenticatieproces is naadloos geïntegreerd in de app, onzichtbaar voor de gebruiker. Het grote voordeel is dat een gebruiker zich slechts eenmaal hoeft te registreren. Met Mydigipass zijn een mobiel apparaat en een pincode voldoende.

Ook de stad Mechelen zette eerder al Mydigipass in om zijn inwoners officiële documenten bij het stadsbestuur te laten opvragen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-01T16:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.