Managed hosting door True

Justitie investeert in IT en videoconferencing

 

Justitia

Volgende maand begint Justitie aan een investeringsronde in it-materiaal. Er worden onder meer zesduizend laptops aangekocht en processen zullen ook via videoconferencing gevoerd kunnen worden. Dat meldt De Tijd.

De komende maanden gaat Justitie zo’n zesduizend laptops verdelen onder het gerechtspersoneel. Het gaat om een investering van zo’n 750.000 euro. Ongeveer tweeduizend apparaten zullen naar de magistraten en hun griffiers gaan. De nieuwe toestellen moeten het huidige, verouderde materiaal vervangen. Ze zullen ook beter beveiligd zijn, onder meer met Bitlocker, het standaard encryptieprogramma van Microsoft Windows.

De nieuwe computers zijn daarnaast uitgerust met een webcamera en Skype for Business. Dat maakt het voor rechters, magistraten, griffiers en andere personeelsleden mogelijk om virtueel te vergaderen en op afstand dossiers met elkaar te bespreken. Enkele rechtbanken van koophandel hebben met de toepassing de voorbije maanden al geëxperimenteerd.

Het is ook de bedoeling om processen via videoconferencing te gaan afhandelen. Bepaalde partijen kunnen dan in een nabijgelegen hof het proces volgen dat elders in het land gevoerd wordt. Dat zal wel enkel kunnen als alle partijen met deze werkwijze akkoord gaan. Later moet het ook mogelijk worden om verdachten via dit systeem voor de raadkamer te laten verschijnen terwijl ze nog in de gevangenis zitten. De Franstalige advocaten zijn echter tegen dat plan omdat het ongrondwettelijk zou zijn. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5958999). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.