Managed hosting door True

EC straft Facebook met boete van 110 miljoen euro

 

Boete

Sociaal mediaconcern Facebook moet 110 miljoen euro boete betalen voor het verstrekken van misleidende informatie bij de overname van WhatsApp. Dat heeft de Europese Commissie (EC) beslist. De commissie maakte afgelopen december al bezwaar tegen de gang van zaken.

De EC beschuldigt Facebook ervan de belofte te hebben gebroken om de gebruikersgegevens van de twee diensten niet aan elkaar te koppelen; dit gebeurde vorig jaar toch. Facebook zou deze belofte aan de toezichthouder hebben gedaan tijdens de aankoop van de populaire online berichtendienst in 2014.

De Europese Commissie maakte in december al haar bezwaren tegen de gang van zaken kenbaar aan Facebook. 'Het besluit van vandaag geeft een helder signaal af aan bedrijven dat zij moeten voldoen aan alle aspecten van de fusieregels van de EU, ook de verplichting om juiste informatie te verstrekken', aldus mededingingscommissaris Margrethe Vestager.

Facebook zegt altijd in goede trouw te hebben gehandeld en geprobeerd de juiste informatie te geven. Volgens het bedrijf heeft het een aantal vragen van de Europese Commissie anders geïnterpreteerd dan wat zij kennelijk bedoelde. Het concern had in 2016 een jaaromzet van 26 miljard dollar en een winst van tien miljard. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6021961). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×