Managed hosting door True

Brusselse startup start virtuele Smart City Expo

 

smart city

De Brusselse start-up ExpoPolis van Thibault Van der Auwermeulen lanceert een online platform dat alle smart cities-spelers in een virtuele community bij elkaar wil brengen. Hij hoopt dit jaar nog op zeker tweehonderd deelnemers. Mobiele operator Orange heeft alvast ingetekend.

Thibault Van der Auwermeulen is gekend als de bezieler van 4Instance dat zich toelegt op informatiedeling en events voor de overheid. Met Expopolis richt hij zich specifiek tot de ontluikende markt voor smart cities.

'We willen hiermee de aanbieders van oplossingen en toepassingen op een makkelijke manier in contact laten komen met universiteiten en beleidsmakers bij de overheid, wat met de bestaande events niet altijd zo evident is. Het is de bedoeling om een community uit te bouwen met al wie wereldwijd met smart cities bezig is.'

ExpoPolis heeft daarvoor een samenwerking met UrbanCity opgestart. Het platform is vandaag beschikbaar in Nederlandse, Franse, Duitse en Engelse versie. Later dit jaar volgt Spaans en Portugees.

Van der Auwermeulen hoopt ook veel startups warm te kunnen maken die op deze manier zich kunnen kenbaar maken bij de overheid. 'Vooral op het vlak van apps is er nog een enorm potentieel', aldus Thibault Van der Auwermeulen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6042527). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×