Brusselse startup start virtuele Smart City Expo

Dit artikel delen:
smart city

De Brusselse start-up ExpoPolis van Thibault Van der Auwermeulen lanceert een online platform dat alle smart cities-spelers in een virtuele community bij elkaar wil brengen. Hij hoopt dit jaar nog op zeker tweehonderd deelnemers. Mobiele operator Orange heeft alvast ingetekend.

Thibault Van der Auwermeulen is gekend als de bezieler van 4Instance dat zich toelegt op informatiedeling en events voor de overheid. Met Expopolis richt hij zich specifiek tot de ontluikende markt voor smart cities.

'We willen hiermee de aanbieders van oplossingen en toepassingen op een makkelijke manier in contact laten komen met universiteiten en beleidsmakers bij de overheid, wat met de bestaande events niet altijd zo evident is. Het is de bedoeling om een community uit te bouwen met al wie wereldwijd met smart cities bezig is.'

ExpoPolis heeft daarvoor een samenwerking met UrbanCity opgestart. Het platform is vandaag beschikbaar in Nederlandse, Franse, Duitse en Engelse versie. Later dit jaar volgt Spaans en Portugees.

Van der Auwermeulen hoopt ook veel startups warm te kunnen maken die op deze manier zich kunnen kenbaar maken bij de overheid. 'Vooral op het vlak van apps is er nog een enorm potentieel', aldus Thibault Van der Auwermeulen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T07:53:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.