Managed hosting door True

Bijna helft gemeenten gebruikt Be-Alert

 

Alarmbellen

Van de 589 Belgische gemeentes hebben er 260 zich aangesloten bij de alarmeringsdienst Be-Alert. Vlaanderen is hierbij koploper. In Wallonië loopt de dienst minder storm en in Brussel maakt slecht één gemeente gebruik van het systeem. Dat maakt Le Soir bekend.

Be-Alert is een alarmeringssysteem van de federale overheid en het Crisiscentrum. Het waarschuwt burgers in noodsituaties, zoals natuurrampen, chemische gevaren en terroristische aanslagen, via sms, mail en sociale media. Tussen 2014 en 2016 zijn pilots gedraaid bij een dertigtal gemeente. Het systeem is sinds juni dit jaar beschikbaar.

Le Soir maakt na twee maanden de balans op over de adoptie van het systeem. De krant laat weten dat inmiddels bijna tweehonderdduizend Belgen gebruik maken van de dienst. Het constateert wisselende resultaten bij de gemeenten. In totaal zijn 260 gemeenten aangesloten op de dienst.

Vlaanderen loopt voor in de adoptie: twee derde van de gemeentes biedt het Be-Alert aan zijn burgers. In Wallonië is het gebruik iets minder. Daar heeft 20 procent zich aangesloten op de alarmeringsdienst. In Brussel loopt de dienst geen vaart: enkel Anderlecht heeft het systeem in gebruik genomen.

De krant schrijft dat sommige gemeenten de dienst niet gebruiken, omdat zij al over een eigen sms-waarschuwingssysteem beschikken. Maar in de meeste gevallen is het een kwestie van tijd tot de gemeenteraad de uitgave aan het systeem (elfhonderd euro per jaar) goedkeurt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6180272). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×