Managed hosting door True

Belg wordt gescreend via gezichtsscan

 

Make-up

Wie in de toekomst een nieuwe identiteitskaart of paspoort wil, moet zijn pasfoto eerst laten screenen met software voor gezichtsherkenning. Dat schrijven de Mediahuis-kranten.

Wie binnenkort een identiteitskaart aanvraagt, moet niet meer met een fotootje naar het gemeentehuis. De fotograaf zal die zelf rechtstreeks doorsturen. Ook de fotoautomaten zullen met die technologie uitgerust worden.

Met de maatregel wil de regering fraude met foto’s onmogelijk maken. Nu wordt er nog regelmatig aan ‘lookalike-fraude’ gedaan, omdat papier gemakkelijk manipuleerbaar is.

Via gezichtsherkenning zal de gemeenteambtenaar de nieuwe foto meteen digitaal kunnen vergelijken met de oude foto in het rijksregister. Onder meer door de afstand tussen de ogen en de stand van de jukbeenderen is na te gaan of het wel om dezelfde persoon gaat.

Daarmee wil minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) voorkomen dat iemand het identiteitsbewijs van iemand anders in handen krijgt. Nu moeten ambtenaren die vergelijking nog op het zicht doen. De Antwerpse procureur-generaal waarschuwde gisteren bij de opening van het gerechtelijke jaar nog voor identiteitsfraude. Het systeem met gezichtsherkenning wordt wellicht begin 2019 toegepast, bij de invoering van de biometrische identiteitskaarten.
Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6192122). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.