Astrid introduceert nieuw communicatiesysteem

Dit artikel delen:
politie

Astrid, de provider die telecomdiensten voorziet voor de overheid en hulpverleners, heeft een nieuwe generatie in gebruik genomen van zijn Blue Light Mobile-systeem. Dat voorziet naast data nu ook spraak en geeft zesduizend mensen voorrang op het netwerk.

De tweede generatie van Blue Light Mobile biedt naast data ook spraakcommunicatie. Gebruikers kunnen snel en prioritair bellen via hun vertrouwde gsm of smartphone. Een unieke eigenschap daarbij is dat zij voorrang krijgen op alle andere gebruikers.

Het aanbod bestaat uit twee niveaus: First en Prior. Beide niveaus bieden prioritaire communicatie. Met de Prior-simkaart krijgen de gebruikers de extra garantie dat hun spraak- en datacommunicatie absolute voorrang heeft op alle andere gsm-gebruikers. Het aantal Prior-simkaarten is voor het ogenblik beperkt tot zesduizend om de doeltreffendheid van de prioritaire toegang te verzekeren. Het aantal First-simkaarten blijft echter onbeperkt voor alle hulp- en veiligheidsdiensten.

De sim-kaarten van Blue Light Mobile zijn ook personaliseerbaar. Er kunnen een aantal communicatieformules en opties voor elke individuele gebruiker worden ingesteld. Overheden en veiligheidsdiensten kunnen vanaf 1 november de nieuwe sim-kaarten geleidelijk in gebruik nemen.

Met de simkaarten van Blue Light Mobile hebben hulpdiensten toegang tot alle drie de gsm-netwerken in ons land en elf in onze buurlanden. Ze maken automatisch verbinding met het best beschikbare netwerk. Op die manier beschikken bijvoorbeeld politie en brandweer meteen over de beste dekking.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-19T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.