NMBS biedt toch geen wifi op treinen

Dit artikel delen:
Trein van NMBS

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat geen wifi aanbieden in zijn treinen. Dat heeft de nieuwe ceo Sophie Dutordoir gezegd. De topvrouw vindt het project te duur en bovendien zullen de telecomoperatoren tegen eind 2018 het volledige spoornet dekken met 2G, 3G en 4G.

In tegenstelling tot in Nederland, Groot-Brittannië, Zweden, Finland en Letland zal er in België dus geen wifi op de treinen komen. In ons land wordt de dienst tot nog toe enkel aangeboden op enkele buitenlandse hogesnelheidsverbindingen.

Vorig jaar waren er nochtans drie maanden lang testen met mobiel internet op de trein. Reizigers konden gratis wifi uittesten in twee eerste klasse-wagons op de lijn Eupen-Oostende. Na de test klonk het dat de NMBS bezig was met de uitwerking van een businessmodel rond wifi in de trein. Maar nu heeft ceo Dutordoir dus te kennen gegeven dat het er niet meer van komt. De nieuwe topvrouw vindt het project te duur. Daarnaast hebben de telecomoperatoren haar verzekerd dat tegen eind volgend jaar het volledige spoornet gedekt zal zijn met mobiele internettoegang.

In verschillende Belgische stations is er momenteel wel al draadloos internet beschikbaar via de wifi-hotspots van de operatoren Telenet en Proximus. De NMBS werkt ook aan een eigen wifi-aanbod. In het eerste trimester van volgend jaar moeten de twintig grootste stations met wifi uitgerust zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-24T10:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.