Minister De Croo fluit Leroy opnieuw terug

Dit artikel delen:
Dominique Leroy

Dominique Leroy, ceo van Proximus

Alexander De Croo, minister van Digitale Agenda, wil niet dat Proximus of andere Belgische internet service providers (isp’s) aan de netneutraliteit sleutelen. De minister was eerder al in aanvaring gekomen met Proximus-ceo Dominique Leroy over prijsverhogingen en de huur van vaste telefoontoestellen.

Dominique Leroy, de ceo van Proximus, stelde vorige week in een interview met Knack dat bedrijven en diensten die veel bandbreedte verbruiken, zoals Netflix en YouTube, daarvoor extra zouden moeten betalen. De topvrouw deed haar uitspraken naar aanleiding van nieuwe regels die de Amerikaanse Federal Communications Commission aannam en die de netneutraliteit een flinke knauw gaven.

Minister Alexander De Croo schiet het voorstel echter meteen uit de lucht. Hij tweette: 'Net Neutrality is here to stay. No Trump policies here'. Daarmee lijkt het voor De Croo alvast onbespreekbaar om de regels rond netneutraliteit te versoepelen.

Meningverschil

Het is ook niet de eerste keer dat de minister en de Proximus-ceo met elkaar grondig van mening verschillen. Eerder wees De Croo Leroy al publiekelijk terecht over bepaalde prijsverhogingen, het openstellen van het glasvezelnetwerk van Proximus en het onterecht aanrekenen van huur voor vaste telefoons. 

In een reactie aan de krant De Tijd zegt de minister dat het normaal is dat zijn visie en die van Leroy af en toe botsen. 'Ik sta aan de kant van de consument, zij verdedigt haar bedrijf', aldus De Croo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-27T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.