Managed hosting door True

Geen Justitie-statistieken meer door computerpanne

 

Storing

Door een computerprobleem zijn er geen statistieken meer beschikbaar over honderdduizenden gerechtszaken in ons land. Dat schrijft De Tijd. De meest recente cijfers dateren nog van 2015.

De cijfers die het Openbaar Ministerie elk jaar vrijgeeft gaan onder meer over hoeveel zaken er zijn bijgekomen, hoeveel processen een veroordeling opleverden of hoeveel onderzoeken werden geseponeerd. Sinds twee jaar kunnen die cijfers echter niet meer opgevraagd worden omdat het ministerie van zijn oude informaticasysteem Rea/tpi aan het overschakelen is op het nieuwe Mach-systeem (Mammouth at Central Hosting). En daarbij duiken heel wat onverwachte problemen op.

Mach werd ingevoerd door de vorige minister van Justitie, Annemie Turtelboom. Het project diende aanvankelijk als centrale server om een globaal zicht te krijgen op de verkeersinbreuken in ons land. Nadien werd het systeem uitgebreid naar de parketten, maar dat verloopt dus bepaald niet vlot.

Het probleem heeft te maken met het feit dat alle ‘queries’ (zoekstrings) naar de nieuwe applicatie moeten omgezet worden. Afdelingen en parketten die al MACH gebruiken kunnen niet meer in het oude systeem opzoekingen doen. De nieuwe streefdatum is om ‘dit voorjaar’ toch met cijfers tevoorschijn kunnen te komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6277722). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×