La Louvière controleert geparkeerde auto’s met Sigmax

Dit artikel delen:
cameralens

De Waalse stad La Louvière controleert voortaan op parkeerrechten met een zogenaamde scanauto van het Nederlandse Sigmax en Scanacar. Die auto kan al rijdend kentekens van geparkeerde auto’s scannen en controleren.

De Scanacar Scanauto bevat meerdere camera’s, een assisted GPS-module, 4G-connectiviteit, een boordcomputer en flippers aan het stuur voor activatie. Met deze wagen kan La Louvière meer dan 1250 voertuigen per uur controleren. Opvolging door handhavers, bijvoorbeeld voor het uitschrijven van een boete, vindt plaats via handhelds.

Van een opname van een voertuig door de Scanauto wordt in real-time een bestand met kenteken, gps-positie en tijdstempel vanaf de Scanauto naar de CityControl backoffice verstuurd. Daar wordt geautomatiseerd geverifieerd of een voertuig een geldend parkeerrecht heeft, zowel voor de parkeerrechten uitgegeven door parkeerautomaten, sms-parkeren en parkeervergunningen als voor de blauwe zone.

De Scanauto komt qua uiterlijk overeen met een reguliere auto. De technologie kan naar eigen zeggen ook in een scooter of fiets ingebouwd worden. Het systeem is momenteel in België, Nederland, Zwitserland en het V.K. in gebruik.

Het systeem kan ook voor meer zaken gebruikt worden dan enkel boetes uitschrijven. Op basis van Scanauto-informatie kunnen eveneens uitgebreide managementrapportages uitgevoerd worden. Didier Panneels, Manager on Street bij Q-Park: ‘La Louvière gaat automobilisten beter begeleiden in mobiliteit door op actievere en vernieuwendere manieren hen te attenderen op beschikbare parkeerplaatsen en omleidingen.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-19T10:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.