Gebrek aan middelen breekt federale politie op

Dit artikel delen:
politie

De politievakbond Sypol trekt aan de alarmbel. Volgens de bond kampen verschillende afdelingen binnen de federale politie niet alleen met een eerder gemeld gebrek aan mensen, naar is er ook een schrijnend tekort aan middelen.

Een chronische onderbezetting was al bekend, maar nu blijkt er ook een acuut gebrek aan middelen. Daar klaagt de politievakbond Sypol over in een open brief op zijn website. Volgens de vakbond heeft de Federal Computer Crime Unit zelfs geen harde schijven meer op overschot om data van in beslag genomen computers op te kopiëren. Wanneer een computer moet worden uitgelezen, moet er eerst een andere harde schijf leeggemaakt worden.

Inmiddels is ook meer bekend over de reden waarom er sprake is van een personeelstekort. Van de beschikbare 44 arbeidsplaatsen is zoals deze site vorige week reeds meldde (personeelstekort breekt FCCU zuur op) slechts de helft ingevuld, maar in september vertrekken nog eens zeven personeelsleden. Op dat moment zal dus maar een derde van de voorziene capaciteit ingevuld zijn.

Waarom zoveel personeelsleden de deur achter zich dicht trekken is onder andere te verklaren doordat deze gespecialiseerde speurders de premie voor ‘onderzoekers’ niet krijgen. Hun collega’s bij de RCCU (Regional Computer Crime Unit) krijgen die wél.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) reageert en zegt dat het nodige budget er is, maar dat mensen eerst opgeleid moeten worden, voor ze kunnen worden ingezet. Bij de aankoop van materiaal moet ook een aanbestedingsprocedure gevolgd worden en dat vergt eveneens tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-08T13:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.