Kaspersky stopt samenwerking met Europol

Dit artikel delen:

De Russische beveiligingsspecialist Kaspersky trekt de stekker uit het anti-ransomware-project No More Ransom en zijn samenwerking met Europol. Het bedrijf doet dat als reactie op een resolutie die het Europees Parlement aannam en die Kaspersky van de Europese markt wil bannen.

De motie die de EU aannam, vraagt om een uitgebreide analyse van van de software, it en infrastructuur die in Europa gebruikt worden, maar stelt ook voor om ‘potentieel gevaarlijke software en apparaten uit te sluiten en te verbieden als ze als kwaadaardig bevestigd zijn, zoals Kaspersky Lab’.

In een reactie op Twitter stelt Eugene Kaspersky dat zijn bedrijf daarmee gedwongen wordt om de samenwerkingen met Europol en NomoreRansom op te zeggen. Verder stelt de topman nog dat Kaspersky twintig jaar lang de EU beschermd heeft tegen cybercriminelen en dat dat leiddetot verschillende arrestaties.

Kaspersky was, samen met Europol en McAfee (ex-Intel Security) een van de gangmakers van NoMoreRansomware, een website die slachtoffers van ransomware helpt en hen tools ter beschikking stelt om opnieuw de controle te krijgen over hun computer.

Nederland sloeg eerder al de Kaspersky-software in de ban en ook de V.S. verbieden het gebruik van Kaspersky-producten omdat het bedrijf te nauwe banden zou hebben met het Kremlin en er een risico op spionage bestaat. Het bedrijf heeft daarover een rechtszaak lopen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T10:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.