EU richt expertgroep rond AI op

Dit artikel delen:
Europa

De Europese Commissie heeft een nieuwe denktank rond artificiële intelligentie (ai) opgericht. De 52 experts die deel uitmaken van deze groep moeten de uitvoering van de Europese strategie rond AI mee helpen ondersteunen.

De AI HLG (High Level Expert Group) zal functioneren als stuurgroep van de European AI Alliance, het open forum waar de EU de discussie over kunstmatige intelligentie en de gevolgen ervan wil aanwakkeren. Ze moet het debat stimuleren, interageren met andere initiatieven en verschillende standpunten en meningen verzamelen in analyses en rapporten.

De HLG adviseert op die manier de commissie over welke stappen ze moet nemen rond ai op de middellange en lange termijn en helpt zo de ontwikkeling van de toekomstige strategie mee vorm te geven. Er worden van de groep eveneens voorstellen verwacht rond het thema ai en ethische kwesties, met vooral aandacht voor de toekomst van werk, veiligheid, transparantie en de impact van ai op fundamentele rechten.

Tot de expertengroep behoren onder meer mensen uit de industrie en vakverenigingen, academici en professoren, experts op het gebied van machine learning, juristen en filosofen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-18T11:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.