Belgische regering koopt 85.000 pc’s

Dit artikel delen:
Atomium België Brussel

Minister van Defensie en Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) mag voor een periode van ruim vier jaar meer dan 85.000 pc’s leasen en aankopen. Dat meldt Belga. Hij heeft daarvoor vrijdag toestemming gekregen van de ministerraad.

Het gaat volgens de minister om de grootste overheidsopdracht ooit van de federale regering binnen deze categorie. De machines zijn bestemd voor het ministerie van Defensie, alle federale overheidsdiensten, acht instellingen van openbaar nut, zeven openbare instellingen van de sociale zekerheid, negen wetenschappelijke instellingen en vijftien andere federale instellingen. Om kleinere bedrijven of kmo’s aan de markt te kunnen laten deelnemen, wordt de opdracht verdeeld in loten.

Het is Defensie dat voor de andere deelnemende overheidsinstellingen het gemeenschappelijk aankoopcontract in de markt plaatst. Volgens minister Vandeput heeft Defensie al een lange ervaring met meerjarenplanning van de behoeften en geeft het er opleiding over aan andere federale overheidsinstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T12:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.