Overheid omarmt handel in cryptomunten

Eerste Belgisch handelsplatform voor bitcoin & co

Dit artikel delen:

De Belgische starter Bit4you zet zichzelf in de markt als het eerste Belgische handelsplatform waar je bitcoin en andere cryptoactiva kan (ver)kopen. Opvallende supporter is vicepremier Alexander De Croo, die zelf de eerste transactie deed op Bit4you.

Bit4you is een initiatief van de 24-jarige Brusselse informaticus Sacha Vandamme. Het platform biedt, vanaf volgende week, de mogelijkheid om te handelen in cryptomunten. De bitcoin is daar veruit de bekendste van. De baseline van Bit4you is daarom ook ‘Bitcoin made simple’. Maar volgens de oprichter worden ook negen andere digitale munten aangeboden.

De jonge ondernemer heeft enkele bekende financiers achter zich. Zowel de serieondernemer José Zurstrassen, bekend van onder meer het crowdfundingplatform Mymicroinvest en ook van Keytrade Bank, als de entrepreneur Marc Toledo (Toledo Telecom) ondersteunen het initiatief.

De Croo

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) was een opvallende aanwezige bij de officiële voorstelling van Bit4you. Hij deed naar aanleiding van zijn bezoek zelf de allereerste transactie op het platform.

Die betrokkenheid is opmerkelijk, want tot dusver was de Belgische overheid (en Nationale Bank) eerder een koele minnaar voor alles wat te maken heeft met de handel in virtuele munten. Hiermee lijkt de minister, en eigenlijk ook de regering, de handel in cryptomunten best wel te te omarmen.

Itsme

Bit4you werkt samen met de Belgische identificatieapp Itsme. De inschrijving is gratis, maar de gebruiker betaalt wel een commissie van 2 tot 5 procent per transactie.

Tegen eind 2019 zet Bit4you als doel om vijftigduizend klanten hebben en een omzet van vijf miljoen euro. De ambities zijn dus alvast hoog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-30T10:08:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.