Ict-manager ligt vooral wakker van ‘security’

Dit artikel delen:

Voor de overgrote meerderheid (liefst 95 procent), van de ict-managers bij Vlaamse publieke organisaties wordt ‘security’ hét centrale thema van 2019. Dat blijkt uit een enquête van Securitas. Andere hot topics zijn een verdere migratie naar de cloud, integratie van intelligente apps en analytics en internet of things.

De organisaties die Securitas ondervroeg, schuiven in de enquête drie behoeftes naar voren om hun businessdoelstellingen te halen. Ten eerste: een duidelijke visie en een plan van aanpak om de verandering effectief te verwezenlijken. Ten tweede: investeringen in digitaal talent, zowel bij eigen medewerkers als het aantrekken van nieuw talent. En ten slotte: ict-partnerships opzetten met partners met de juiste toegevoegde waarde.

Wanneer de ict-verantwoordelijken van de publieke organisaties gevraagd wordt naar de trends van het komende jaar, dan schuiven ze ‘security’ naar voren als hét centrale topic. Op de vraag ‘Wat zijn de vijf meest bepalende topics de komende twaalf maanden?’, werd dit geantwoord, schuift 95 procent ‘security’ naar voren. Daarna volgen de verdere migratie naar de cloud (86 procent), intelligente apps en analytics (84 procent), Internet of things (84 procent) en blockchain (68 procent).

Tegelijk geeft 69 procent van de ondervraagden aan dat ze onvoldoende ict-medewerkers hebben en dat de rekrutering soms moeilijk verloopt. Hiermee lijkt de publieke sector een trend die al enkele jaren voelbaar is in de privésector, te bevestigen: de war for talent. Tot slot benadrukt 71 procent van de respondenten het belang van opleiding en bijscholing. Dit is volgens hen noodzakelijk om up to date te blijven met nieuwste trends en technologieën zoals big data of artificiële intelligentie en hun expertise op peil te houden.

‘De ict-wereld evolueert erg snel, waardoor het niet altijd eenvoudig is om de trends op een eenvoudige manier te capteren’, zegt Wim Bisschops, directeur ict-solutions Securitas. ‘Daarom is deze enquête bij de publieke sector zo waardevol. Samen met de ict-verantwoordelijken kunnen we nu nadenken over deze trends, en bekijken hoe we hen met behulp van ons raamcontract kunnen begeleiden in hun uitdagingen.’

Securitas organiseerde de bevraging naar aanleiding van zijn raamcontractdag voor het ict-raamcontract bij VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-05T09:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.