Brusselse incubatoren slaan handen in mekaar

Dit artikel delen:
Handen

Vier Brusselse incubatoren (Icab, Eeic, Greenbizz en BLSI) gaan samen een nieuw incubatorplatform oprichten: incubator.brussels. Op die manier wil het Brusselse Gewest jonge bedrijven wegwijs maken in zijn openbare aanbod voor begeleiding en steun aan ondernemers.

De samenwerking uit zich op verschillende manieren, van een aanbod van ruimtes in diverse ecosystemen tot verschillende financieringsmogelijkheden, toegang tot een netwerk en begeleiding via coachingsessies. Dit alles in een sfeer van innovatie en vernieuwing.

Zo kunnen startende bedrijven bijvoorbeeld rekenen op gemakkelijke contacten met onderzoekscentra, universiteiten en andere bedrijven, maar ook met Brusselse instellingen. Er is daarnaast een mooi aanbod aan kantoren, co-working spaces, labs, vergaderzalen en productieateliers. Incubator.brussels biedt bovendien ook toegang tot coaches en experts uit verschillende vakgebieden die bedrijven kunnen ondersteunen in alle levensfases. Tot slot wil het platform ook de toegang tot openbare en publieke financiering vergemakkelijken.

De vier incubatoren die bij het nieuwe platform betrokken zijn, zijn BLSI, dat zich focust op jonge ondernemingen in de health sector en de biowetenschappen, Eebic, dat momenteel onderdak geeft aan 64 ondernemingen in Anderlecht en ook een eigen venture-poot heeft, Greenbizz, de eerste ‘milieuvriendelijke’ incubator in België die zich richt op projecten in de duurzame en circulaire economie, en tot slot, Icab, een meer algemene digital en engineering incubator die tot nog toe al 150 bedrijven onder zijn vleugels had.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-18T11:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.