Elavon helpt Bpost met betalingsdiensten

Dit artikel delen:
contactloos betalen

Het Amerikaanse Elavon, een dochteronderneming van U.S. Bancorp, heeft een strategische deal gesloten met Bpost om betaaldiensten per bankkaart aan te bieden voor alle postkantoren in België. Het is het eerste overheidscontract voor Elavon in de Benelux.

Volgens de overeenkomst gaat Elavon diensten aanbieden voor het verwerken van kaartbetalingen aan de kassa en aan automaten van alle postkantoren. Ook contactloos betalen is daarbij voorzien. Het bedrijf zal daarnaast ook diensten voor transacties op het internet leveren door gebruik te maken van internationale netwerken. Het gaat zowel over debet- als kredietkaarten.

‘De Bpost-overeenkomst is ons eerste contract voor een belangrijke publieke dienst in de Benelux-markt’, zegt Hannah Fitzsimons, algemeen directeur bij Elavon Merchant Services. ‘Deze overeenkomst hebben we te danken aan onze expertise in het voldoen aan de behoeften van de openbare sector in Europa. Bovendien is ons gecentraliseerde betaalplatform geschikt om Bpost te ondersteunen bij zijn groeistrategie.’

Elavon slaagde erin op zes maanden tijd haar betalingsdiensten te implementeren bij de vestigingen van bpost. Het maakte daarbij gebruik van bestaande infrastructuur (materiaal en logistiek voor kassa’s).  

Elavon is actief in tien landen en heeft 4.300 mensen in dienst. De hoofdzetel staat in Atlanta, Georgia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-22T11:49:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.