Minister van Telecom stopt er mee

Dit artikel delen:

Philippe De Backer tijdens het Computable Café.

De federale minister van Telecom en Digitalisering, Philippe De Backer (Open VLD), stopt met politiek. Hij zegt terug te willen keren naar het bedrijfsleven of naar de wetenschap, zijn eerste twee liefdes. De Backer blijft nog op post tot de verkiezingen van 26 mei.

De Backer bekleedde nog maar enkele maanden de post van minister van Telecom, die hij overnam van Alexander De Croo. Recent pleitte hij er nog voor dat de regering zijn meerderheidsbelang in Proximus zou verkopen, het leiden van een telecombedrijf was geen taak voor een regering, zei hij toen. De Backer stapt ook uit de Antwerpse gemeenteraad en zal de OpenVLD-lijst voor de kamer in de provincie Antwerpen (voor de verkiezingen op 26 mei) niet trekken.

De nu 40-jarige De Backer haalde een doctoraat in genetica en moleculaire biologie en begon zijn politieke carrière bij Jong VLD Kapellen. Na een tussenstap in het Europees Parlement, werd hij in 2016 staatssecretaris voor Bestrijding Sociale Fraude, Privacy en de Noordzee. Hij werd minister van Telecom nadat N-VA eind vorig jaar de federale regering verliet. De Croo nam toen de post Financiën over van Johan Van Overtveldt.

De Backer benadrukt in Het Laatste Nieuws dat het om een ‘persoonlijke beslissing’ gaat, die losstaat van de speculatie over de liberale lijsttrekker in Antwerpen. Concrete plannen voor de toekomst heeft hij nog niet, zegt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-25T10:01:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.