Belgische leger koopt drones in Antwerpen

Dit artikel delen:
drones

De Belgische Defensie heeft een open meerjarige overeenkomst gesloten met het Antwerpse Aerialsolutions voor de aankoop en onderhoud van 'commercial of the shelf'-drones (toestellen die gewoon in de winkel te koop zijn). Het contract omvat ook de opleiding van een zestigtal drone-operatoren.

Deze nieuwe drones hebben als doel om te onderzoeken hoe deze apparaten geïmplementeerd kunnen worden in de structuur van Defensie en bij welke toepassingen ze een ondersteunende rol kunnen spelen. Een eerste batch van 25 toestellen is ondertussen al bij het leger aan de slag door Aerialsolutions. Deze Antwerpse kmo levert sinds 2013 professionele dronesystemen van merken als DJI Enterprise, Flyability en Flir aan bedrijven, industrie en overheid.

Aerialsolutions verwacht een gestage groei van de dronemarkt in België, onder meer door nieuwe, aankomende Europese regelgeving. Daardoor zullen er meer toepassingen doorontwikkeld worden, bijvoorbeeld in de landbouw en de logistieke sector waarbij momenteel het sproeien en vervoeren van goederen met een drone nog verboden zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-25T09:28:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.