BlackBerry beveiligt telefoongesprekken Navo

Dit artikel delen:

Het Communicatie- en Informatie-agentschap van de Navo (NCI) gaat beroep doen op de SecuSuite for Government van BlackBerry. Met deze oplossing is veilige, versleutelde communicatie tussen tech- en cyberexperts vanuit elke locatie - op het werk, thuis of in het buitenland - mogelijk.

De taak van het NCI is om de 29 lidstaten van de Navo te ondersteunen met veilige communicatie en slimme manieren van samenwerking. Het agentschap is verantwoordelijk voor alle communicatiesystemen van de Navo’s politieke besluitvormers en commandoposten die in de frontlinies werken om cyberaanvallen te voorkomen. Omdat het meestal over geheime informatie gaat, moet de communicatie veilig zijn en onmogelijk te onderscheppen door cybercriminelen.

‘Nu cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan, is er behoefte aan een zeer veilige manier voor onze cyberexperts om telefoongesprekken te voeren met personen binnen en buiten onze organisatie, ongeacht waar zij zich bevinden’, zegt Kevin Scheid, general manager van het agentschap. ‘BlackBerry’s Encrypted Voice Technology helpt ons deze uitdaging aan te gaan en versterkt onze strategie op het gebied van cybersecurity.’ 

De tool van BlackBerry ondersteunt zowel Android- als iPhone-telefoons en -tablets en is on premise te installeren, in een datacenter of in de cloud. Zo worden  beveiligde conferenties mogelijk en kan een gsm een geëncrypteerde verbinding opzetten met het reguliere telefoonnetwerk. Ook wanneer personeelsleden de toestellen thuis gebruiken, zijn deze beveiligd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-13T09:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.