Uber stelt Brusselse reisdata beschikbaar

Dit artikel delen:

De Amerikaanse taxidienst Uber stelt zijn reisdata uit Brussel beschikbaar. Stedenbouwkundigen, stadsleiders en het publiek kunnen de data raadplegen om de vervoersbehoeften van de stad beter te leren begrijpen en om te bestuderen hoe het best te investeren in nieuwe infrastructuur.

Uber Movement maakt de gemiddelde reistijd tussen bepaalde zones in een stad inzichtelijk. Dit gebeurt op basis van de trips die Uber-passagiers in een stad hebben afgelegd. Uber zegt dat de zones de standaardgrenzen dekken die door de stedenbouwkundigen worden gebruikt. Op die manier kunnen ze evalueren waar investeringen in transportinfrastructuur het meest nodig zijn. Het platform is al beschikbaar in steden als Sydney, Boston, Parijs, Amsterdam en Londen.

Het Amerikaanse bedrijf maakt nu ook de reisdata van Brussel beschikbaar. Het meent met dit platform Brussel te ondersteunen in haar behoeften aan lokale mobiliteit..

Thijs Emondts, algemeen directeur Uber Benelux: ‘Om het potentieel aan te tonen van hoe onze inzichten stedelijke mobiliteit in Brussel kunnen helpen, hebben we vorig jaar gekeken naar twee grote evenementen in Brussel en hebben we de impact op reistijden door de stad onderzocht. De impact van bezoekers en de toename van het verkeer tijdens deze events op reistijden en drukke gebieden worden in kaart gebracht in de Movement-tool.’

Om de privacy van passagiers en chauffeurs te beschermen, werkt Uber Movement enkel met geaggregeerde en anonieme gegevens. In de toekomst wil het taxibedrijf meer functionaliteiten, datasets en steden aan de Movement-tool toevoegen. Daarvoor zegt het in contact te staan met functionarissen, stedenbouwkundigen en inwoners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-11T09:10:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.