Defensie en politie kiezen NGA HR voor hr-update

Contract heeft waarde van 30 miljoen euro

Dit artikel delen:
Soldaten defensie

De Belgische defensie en politie hebben NGA Human Resources aangewezen als hun langetermijnpartner voor de loonadministratie. Met dit project, een van de grootste in België, worden de bestaande loonadministraties van de twee korpsen samengebracht in één enkel SAP payroll-systeem. De waarde van het contract is zo'n dertig miljoen euro.

Dit meldt Data News. NGA HR zal de payroll en post-payrolldiensten ontwerpen, onderhouden en beheren voor de 85.000 medewerkers van zowel de Belgische Defensie als de Geïntegreerde Politie in België. NGA HR ging begin dit jaar van start met het implementatieprogramma om medewerkers naar het toekomstige SAP payrollsysteem te migreren.

Zodra het geïntegreerde systeem in 2021 operationeel wordt, zal NGA HR instaan voor het permanente onderhoud van het platform en het verstrekken van service.

Luitenant-kolonel John Van Hende, projectlead Loonmotor bij Defensie, leidt het project voor de twee korpsen. ‘SAP Payroll blijkt momenteel de ideale oplossing te zijn voor onze complexe payroll-situatie’, zegt hij. ‘Het biedt voldoende mogelijkheden om te groeien en om indien nodig bijkomende medewerkersgroepen te integreren. Om dit te ondersteunen hebben we een partner nodig die het SAP-platform voor ons kan onderhouden en beheren. NGA HR beschikt over de voor ons vereiste ervaring met SAP payroll-oplossingen. Zij leverden al payroll-infrastructuren en diensten voor organisaties die even complex zijn als de onze.’

Specifieke payroll-structuur

"De situatie is niet vergelijkbaar met enige andere klant uit de publieke of private sector omdat de payroll-structuur zo specifiek is,"

De loonadministratie van 85.000 mensen in verschillende functies, variabele shiftpatronen en onder talrijke statuten is voor elk payroll-team een enorme opdracht. Hier is die complexiteit zo mogelijk nog groter. De situatie is niet vergelijkbaar met enige andere klant uit de publieke of private sector omdat de payroll-structuur zo specifiek is, zegt NGA HR. Daarom moest er een uniek ‘project delivery program’ worden opgezet.

‘Het afgeleverde project zal nagenoeg onmiddellijk de loonadministratiekosten drukken en de efficiëntie verhogen’, aldus Koen Viaene, sales country lead van NGA Human Resources in België. ‘De HR en payroll-teams zullen verlost worden van risicovolle en arbeidsintensieve administratieve processen. Verwacht wordt dat loonadministratie in België almaar complexer zal worden naarmate nieuwe regelgeving en meldingsplichten worden ingevoerd.’  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-03T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.