Capgemini wint contract bij Europese Commissie

Dit artikel delen:
Europa samenwerking

Capgemini Invent, de dochter van Capgemini die zich richt op digitale innovatie, consulting en transformatie, heeft een driejarig contract met de Europese Commissie getekend voor het opzetten van het Europese Support Center for Data Sharing (SCDS). Het bedrijf zal ook gerelateerde onderzoeks- en adviesdiensten leveren.

De SCDS bestaat uit vier pijlers. Het eerste is een observatorium voor het verzamelen van ervaringen op het gebied van gegevensuitwisseling en het ontwikkelen van nieuw onderzoek naar de juridische en technische aspecten van gegevensuitwisseling. De tweede is een helpdesk en feedbackservice voor het ondersteunen van professionals, het vastleggen van hun ervaring in de praktijk en het aanbieden ervan aan een breder publiek. Met communicatieactiviteiten moet het publiek bewuster gemaakt worden van de mogelijkheden van data-uitwisseling en van de instrumenten en diensten die beschikbaar zijn om de gewenste economische en maatschappelijke voordelen te bereiken. Een website ten slotte zal dienen om al het bovenstaande beschikbaar te maken voor de burgers.

Het uiteindelijke doel van deze benadering is om datatransacties en gegevensanalyse in Europa te vergemakkelijken. Dit gebeurt door het verzamelen, ontwikkelen en verspreiden van instrumenten en technische expertise en door praktische ondersteuning te bieden.

‘Het delen van gegevens is een cruciale drijfveer voor toekomstige innovaties door bedrijven en voor het verbeteren van empirisch onderbouwde beleidsvorming door overheden. Het supportcenter van de EU voor het delen van gegevens zal een belangrijk initiatief zijn om dit potentieel in heel Europa mogelijk te maken’, zegt Dinand Tinholt, bij Capgemini Invent verantwoordelijk voor Europese instellingen.

In 2014 heeft Capgemini ook voor de Europese Commissie het European Data Portal (EDP) opgezet, een website die toegang biedt tot openbare gegevensbronnen in heel Europa en de nationale datateams en beleidsmakers van de lidstaten ondersteunt bij het publiceren van meer en kwalitatief betere data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-09T10:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.