Beltug is stichtend lid van Euro.digital

Dit artikel delen:
Europa

Beltug, de Belgische vereniging van it-beslissers, is stichtend lid van Euro.digital, de koepelorganisatie die nationale zakelijke it-gebruikers en -verkopers beter moet vertegenwoordigen bij de Europese instellingen.

Euro.digital is meteen de grootste, onafhankelijke vzw die grote publieke en private it-gebruikers een stem moet geven bij Europese instellingen. Alle Beltug-leden opereren sowieso al in een omgeving die voor een groot stuk door Europa mee wordt vormgegeven, zegt de vereniging. Bovendien is ook twee derde van de leden internationaal actief.

Thema’s die Euro.digital op de agenda wil zetten, zijn cloud exit-mogelijkheden, hoe om te gaan met vendor lock-ins en het eenvoudiger maken van softwarelicenties. Dit soort zaken kan niet op nationaal niveau geregeld wordt, argumenteert de organisatie en daar ligt net de taak van Euro.digital. De organisatie zal ook posities innemen in regulatoire dossiers, zowel voor de Europese Commissie als aanverwante instellingen.

Danielle Jacobs van Beltug krijgt een zitje in de raad van bestuur van Euro.digital.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-04T12:04:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.