ERC deelt 621 miljoen onderzoekssubsidie uit

Dit artikel delen:
Euro

De European Research Council heeft 480 jonge onderzoekers van subsidies en steun voorzien, voor een totaal van 621 miljoen euro. Het initiatief van de Europese Commissie maakt deel uit van het overkoepelende Horizon 2020-programma.

De goedgekeurde aanvragen komen in totaal van 51 nationaliteiten. De onderzoeken zelf zullen uitgevoerd worden in 24 landen. Duitsland (73), het VK (64) en Nederland (53) haalden het hoogste aantal goedgekeurde projecten binnen. België mag op veertien projecten rekenen. Gemiddeld kregen ongeveer dertien procent van alle ingediende dossiers groen licht.

Het onderzoek dat het ERC subsidieert gaat enorm breed. Er zijn projecten die bekijken hoe voedsel uit het oerwoud gebruikt is te gebruiken om de hongersnood te ledigen, hoe de zeespiegel evolueert in Europa of hoe eencellige organismes kunnen overleven in extreme omstandigheden. Er zitten ook enkele projecten tussen die specifiek met technologie te maken hebben, maar ook daarvan gaat de scope alle kanten uit: van de manier hoe technologiebedrijven vertrouwen zoeken bij consumenten over hoe robots met benen beter kunnen stappen tot nieuwe manieren om bugs uit software te halen.

De EU verwacht dat het project in totaal zo’n 2.500 banen zal scheppen voor postdoctoraten, doctoraatsstudenten en ondersteunend personeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-11T10:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.