Verkoop van VOO in de koelkast gezet

CGI loopbaan arbeidsvoorwaarden

De raad van bestuur van de Luikse intercommunale Enodia heeft woensdagavond de verkoop van het telecombedrijf VOO opgeschort. Ook het afstoten van de it-groep Win en de groenestroomproducent Elicio door zijn filiaal Nethys is voorlopig in de koelkast gezet.

Dat de transactie voorlopig niet door gaat, is het gevolg van de commotie die ontstond toen bekend raakte dat Nethys (de intercommunale die eigenaar is van al deze bedrijven) in het geniep een verkoopakkoord had gesloten met de investeerder Providence voor VOO. Dat melden De Tijd en diverse Franstalige media. Ook de verkoop van groenestroomproducent Elicio en het de kleinere operator Win, die zich vooral op bedrijven en openbare besturen richt, was al beklonken. Daar is de koper François Fornieri, de topman van biotechbedrijf Mithra en bestuurder bij Nethys.

De raad van bestuur van Enodia (de moedermaatschappij boven Nethys) gaat niet zomaar akkoord met de verkopen. Zij zullen pas beslissen na een juridische en financiële doorlichting van de deals. 'De verkoop bevriezen maakt het mogelijk de zaken op een correcte manier uit te voeren en plaatst de bestuurders niet voor voldongen feiten', zegt een bestuurder van Enodia. De socialistische PS en de groene partij Ecolo (die zeven van twaalf zitjes in het Enodia-bestuur voor hun rekening nemen), zijn de verkoop alvast niet erg genegen.

De rapporten worden tegen tien oktober verwacht. Dat is twee weken voor een belangrijke voorwaarde in de deal met Providence: Enodia moet Brutélé voor 24 oktober overnemen. Gebeurt dat niet, dan kan Providence de deal afblazen of alleen de Luikse kabel overnemen voor een lagere prijs. Brutélé is de intercommunale die de kabelbelangen van een dertigtal gemeenten uit Brussel en Henegouwen beheert. Het is in het kabelbedrijf VOO de kleinere partner van Nethys.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-26T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.