ML2Grow stapt in kmo-portefeuille

Dit artikel delen:
bankbriefjes kredietkaarten

De Oost-Vlaamse ai-startup ML2Grow maakt zijn diensten voortaan ook (deels) betaalbaar met de door de overheid gesubsidieerde kmo-portefeuille. Kmo’s kunnen zo tot veertig procent van de kostprijs van een data audit recupereren.

Veel bedrijven veronderstellen dat ze voor ai veel data nodig hebben, al volledig digitaal moeten werken of dat de technologie inherent duur is. Door een deel van de factuur te subsidiëren, wil ML2Grow die drempel verlagen.

‘Een data-audit levert concreet advies en een investeringsplan om snel van start te gaan en geïnformeerd de markt te bevragen. De kmo-portefeuille subsidieert voortaan dertig tot zelfs veertig procent van die oefening. De Vlaamse overheid brengt een toekomst met ai weer wat dichterbij’, zegt Joeri Ruyssinck, ceo van ML2Grow.

De startup voert niet alleen data-audits uit, klanten kunnen er ook terecht voor de uiteindelijke integratie van ai. Zo’n project gaat van de automatisatie van aanbevelingen voor shoppers tot de voorspelling wanneer een klant openstaat voor een overstap naar de concurrentie. In de haven van Antwerpen voorspelt een toepassing van ML2Grow bijvoorbeeld de beschikbare capaciteit van loodsen tot acht uur op voorhand, terwijl in het verleden slechts twintig minuten vooruit was te plannen.

Machine learning

ML2Grow voorziet ook opleidingen om niet-technisch personeel te helpen potentiële projecten met machine learning te identificeren. Ook technische medewerkers kunnen via ML2Grow gespecialiseerde kennis van machine learning verwerven. Die trainingen komen eveneens in aanmerking voor de subsidies via de kmo-portefeuille.

ML2Grow werd in 2017 opgericht als spin-off van de UGent en imec en wordt geleid door ceo Joeri Ruyssinck en cto Joachim van der Herten. Het kantoor van ML2Grow is in Zwijnaarde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-30T10:40:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.