ML2Grow stapt in kmo-portefeuille

Dit artikel delen:
bankbriefjes kredietkaarten

De Oost-Vlaamse ai-startup ML2Grow maakt zijn diensten voortaan ook (deels) betaalbaar met de door de overheid gesubsidieerde kmo-portefeuille. Kmo’s kunnen zo tot veertig procent van de kostprijs van een data audit recupereren.

Veel bedrijven veronderstellen dat ze voor ai veel data nodig hebben, al volledig digitaal moeten werken of dat de technologie inherent duur is. Door een deel van de factuur te subsidiëren, wil ML2Grow die drempel verlagen.

‘Een data-audit levert concreet advies en een investeringsplan om snel van start te gaan en geïnformeerd de markt te bevragen. De kmo-portefeuille subsidieert voortaan dertig tot zelfs veertig procent van die oefening. De Vlaamse overheid brengt een toekomst met ai weer wat dichterbij’, zegt Joeri Ruyssinck, ceo van ML2Grow.

De startup voert niet alleen data-audits uit, klanten kunnen er ook terecht voor de uiteindelijke integratie van ai. Zo’n project gaat van de automatisatie van aanbevelingen voor shoppers tot de voorspelling wanneer een klant openstaat voor een overstap naar de concurrentie. In de haven van Antwerpen voorspelt een toepassing van ML2Grow bijvoorbeeld de beschikbare capaciteit van loodsen tot acht uur op voorhand, terwijl in het verleden slechts twintig minuten vooruit was te plannen.

Machine learning

ML2Grow voorziet ook opleidingen om niet-technisch personeel te helpen potentiële projecten met machine learning te identificeren. Ook technische medewerkers kunnen via ML2Grow gespecialiseerde kennis van machine learning verwerven. Die trainingen komen eveneens in aanmerking voor de subsidies via de kmo-portefeuille.

ML2Grow werd in 2017 opgericht als spin-off van de UGent en imec en wordt geleid door ceo Joeri Ruyssinck en cto Joachim van der Herten. Het kantoor van ML2Grow is in Zwijnaarde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-30T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.