GlobalData bekijkt 'internet of military things'

Dit artikel delen:
Soldaten

Marktonderzoeksbureau GlobalData heeft zijn licht laten schijnen op 'internet of military things', een onderdeel van de iot-markt die zich specifiek op militaire taken richt. Volgens GlobalData zijn Northrop Grumman, Boeing, Lockheed Martin, Thales, BAE Systems, L3 Harris Technologies, Leonardo DRS en Airbus de bedrijven die het voortouw nemen.

Internet of military things (iomt) is een nog prille markt en omvat technologieën voor het beheren en commanderen van militaire toestellen, spionage, surveillance en communicatie.  Enkele trends die GlobalData ziet, zijn de opkomst van ai, sensoren en systemen om de gezondheid van apparaten te meten. 

Ai wordt ingezet om bijvoorbeeld onderhoud van machines te voorspellen of voorspellingen te doen over de manier waarop een slagveld zich zal ontwikkelen. Ook logistiek en ondersteuning kunnen er van profiteren. GlobalData denkt dat mensen voorlopig nog de eindbeslissing houden, ook al zullen er in de toekomst onbemande gevechtssystemen opduiken die, dankzij ai, zelf beslissingen zullen nemen. 

Met sensoren (bijvoorbeeld optische sensoren of infrarood) als radar, sonar en bewegings- en geluidsdetectoren zijn data over het land, de zee en de lucht te verzamelen. Die sensoren zullen nog veel kleiner en accurater worden en in veel meer machines ingebouwd worden, aldus het marktonderzoeksbureau. 

Ook voor het meten van de accuraatheid en werkzaamheid van apparatuur zal meer en meer beroep op sensoren worden gedaan. Lang voordat er een fout gebeurt, zal hiervoor gewaarschuwd worden via predictive analytics. 

In dit verhaal is uiteraard ook de opslag van data en de beveiliging ervan cruciaal. Private bedrijven zoals Amazon bieden al dataopslag aan aan bijvoorbeeld het Amerikaanse ministerie van Defensie. Data voor gevechtsoperaties zullen waarschijnlijk wel gescheiden blijven van deze commerciële aanbieders. Wat veiligheid betreft zijn de betrouwbaarheid van netwerken en ‘device authentication’ kopzorgen waard, zegt GlobalData.

Het volledige rapport is hier te downloaden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-13T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.