EIT verdeelt Europese innovatiepot van 500 miljoen

Dit artikel delen:
Europa

Het EIT, European Institute of Innovation and Technology, gaat volgend jaar 500 miljoen euro innovatieondersteuning verdelen over acht deelgebieden: klimaat, digitalisering, voeding, hernieuwbare energie, gezondheid, duurzame materialen, manufacturing en stedelijke mobiliteit.

De acht ‘Knowledge and Innovation Communities’ (KIC) van het EIT streden onderling over de 500 miljoen euro en werden geëvalueerd op hun strategische en business-plannen voor 2020, alsook op hun slagkracht tot nog toe. Het EIT is een onderdeel van de Europese Gemeenschap.

De grootste pot geld krijgt het KIC Gezondheid, met 85,1 miljoen euro. Daarna volgen nieuwe materialen en klimaat met 81,7 en 78,4 miljoen. Energie is goed voor 77,8 miljoen euro, digitalisering gaat met 66,2 miljoen naar huis. Voeding (55,1 miljoen), stedelijke mobiliteit (28,8 miljoen) en manufacturing (26,8 miljoen) maken het rijtje compleet. 

Met het geld wordt innovatie gefinancierd, kunnen entrepreneurs bedrijven opstarten en kunnen startups begeleid worden in innovatiehubs. Ook onderwijs en studieprogramma’s kunnen er gebruik van maken. In 2020 wil het EIT zo meer dan duizend startups en scale-ups van geld voorzien en zeker 360 nieuwe diensten en producten helpen lanceren. Het zal ook ruim 900 studenten helpen in bijvoorbeeld doctoraatsprogramma’s. 

Het EIT heeft daarnaast ook nog 30 miljoen euro vrijgemaakt voor het RIS, het Regional Innovation Scheme. Dat geld moet dienen om gebieden die achterlopen qua innovatie een zetje te geven. Tot slot is er ook nog 12,5 miljoen euro voorzien voor gezamenlijke activiteiten tussen verschillende KIC’s, bijvoorbeeld op het gebied van artificiële intelligentie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-05T15:48:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.