E-gates op Zaventem worden opgedoekt

Dit artikel delen:

De elektronische toegangspoortjes die de luchthaven van Zaventem vijf jaar geleden installeerde, worden weer verwijderd. De poortjes blijken zelden goed te werken. Dat schrijven de Mediahuis-kranten.

De 24 dubbele poortjes werden in 2015 geïnstalleerd door het Portugese bedrijf Vision-Box en screenden zowel het gezicht van de passagier als zijn paspoort. Pas bij een dubbele match gingen ze open. Dat was de theorie, want in de praktijk kwam er al snel kritiek.

‘De dingen waren meer defect dan wat anders’, citeert Het Nieuwsblad politiemensen op het terrein. ‘Er was beloofd dat ze mankracht zouden uitsparen, die dan elders in waren te zetten. Maar door al die defecten vergden de poortjes net meer werkvolk. Agenten moesten van het ene naar het andere poortje hollen na een zoveelste foutmelding.’

De politie gaat nu op zoek naar een beter systeem, allicht ook met automatische poortjes. Dat systeem moet dan ook op andere luchthavens uitgerold worden en in het HST-station van Brussel-Zuid.

De poortjes op Zaventem hebben 2,4 miljoen euro gekost. Vision-Box werd eind 2017 al in gebreke gesteld over de poortjes door de federale politie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-14T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.