Belgische e-ID is beste regionale identiteitsbewijs

Dit artikel delen:
Paspoort

De nieuwe Belgische e-ID, die in januari is geïntroduceerd, heeft op de High Security Printing-conferentie in Lissabon de prijs voor 'beste regionale identiteitsbewijs' gewonnen. Dat is een erkenning voor het best beveiligde drukwerk, de beste systeeminfrastructuur en de beste implementatie van een officieel paspoort, identiteitsbewijs of ander type beveiligingspas.

In 2003 was België een pionier op het gebied van elektronische identiteitsbewijzen door als eerste land ter wereld een dergelijk document op nationaal niveau te introduceren. Sindsdien is de e-ID ook ingevoerd voor buitenlandse inwoners van België en voor kinderen onder twaalf jaar, en uitgebreid met een hele reeks publieke en private toepassingen.

Eerder dit jaar heeft België een nieuwe versie van het nationale identiteitsbewijs uitgebracht. Die wordt gemaakt bij het bedrijf Zetes, een dochterbedrijf van Panasonic. De nieuwe kaart heeft een vernieuwd  ontwerp met nieuwe veiligheidskenmerken om vervalsing nog verder te bemoeilijken, zoals weergave van de pasfoto op vijf plaatsen. Bovendien is de nieuwe Belgische e-ID een dual smartcard die informatie van twee vingerafdrukken bevat en te gebruiken is als reisdocument volgens de specificaties van de ICAO (International Civil Aviation Organization).

‘We zijn heel blij met deze prijs’, zegt Bart Vrancken, diensthoofd Identiteitsdocumenten bij de FOD Binnenlandse Zaken. ‘De Belgische e-ID is een weerslag van de meest geavanceerde technieken en technologieën, waarmee we voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van document- en gegevensbeveiliging. Dit is een onmisbaar hulpmiddel waarmee elke Belgische burger zichzelf online op de best beveiligde manier kan authenticeren, met overheden kan communiceren en een groot aantal transacties kan uitvoeren, inclusief transacties waarvoor een gekwalificeerde e-handtekening vereist is.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-13T09:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.